Se alle løsninger

Kaspersky Industrial CyberSecurity

Spesialisert beskyttelse for industrielle kontrollsystemer

KONTAKT OSS

Trusselmiljø

Sikkerhetsbrudd som berører industrielle kontrollsystemer (ICS) har økt betydelig. Selv om luftehull mellom industrielle etasjer og verden utenfor pleide å være tilstrekkelig til å gi et godt beskyttelsesnivå, er det ikke lenger tilfellet. Nyere forskning har funnet at nettangrep har forårsaket 35 % av funksjonsfeil i industrielle nettverk. Det er mange måter å bygge bro over luftehull på slik at et isolert ICS blir infisert – for eksempel via en USB-minnepinne. Dessuten kan systemer som ikke er direkte koblet til Internett være indirekte tilkoblet når de samhandler med selskapets IT-systemer.

Industriell utfordring

Å beskytte ICS-miljøer krever en helt annen fremgangsmåte enn den som brukes for å sikre bedriftens IT-systemer. Førsteprioritet for bedriftens IT-nettverk er å opprettholde sensitive forretningsdata konfidensielle – og selv om tilgjengelige IT-tjenester er viktig, er konfidensialitet og integritet enda mer avgjørende. Det motsatte er imidlertid tilfelle for industriell kontroll, hvor det er avgjørende at prosessen er tilgjengelig hele tiden. Det handler om å beskytte prosessen og eliminere avbrudd.

Den andre viktige forskjellen er knyttet til teknologi som brukes i ICS-miljøer. Selv om bedriftens IT-nettverk i stor grad er basert noen få standard operativsystemer, programmer og maskinvarekomponenter, er dette ikke tilfelle for industrielle systemer. ICS-miljøer kan være svært tilpassede og komplekse – fulle av proprietær teknologi, SCADA-servere, menneske-maskin-grensesnitt, PLS-er og eldre eller foreldede undersystemer. Dette øker utfordringene for sikkerheten fordi alle bedrifters kontrollinfrastrukturer er unike og sikkerhetsløsningene må skreddersys for å passe. I tillegg gir veksten i tingenes internett nye angrepsflater og trusler som må håndteres, ettersom tradisjonell sikkerhetsteknologi ikke fungerer.

Hva vi tilbyr

Da vi utviklet vår løsning for industriell nettsikkerhet, satte vi prosesstilgjengelighet over alt annet. Kaspersky Industrial CyberSecurity er spesielt utviklet for å beskytte komplekse industrielle miljøer som inneholder et variert utvalg av proprietære systemer. Det er en svært fleksibel sikkerhetsløsning som kan skreddersys til hver installasjons unike behov. Etter å ha foretatt en full gjennomgang av systeminfrastrukturen din, vil våre fagfolk utarbeide den optimale konfigurasjonen av sikkerhetsteknologi og -tjenester.

Vår løsning gir en logisk, inkrementell bane til omfattende industriell nettsikkerhet, fra mennesker til prosesser og teknologi:

 • Opplæring

  Opplæring

  Kunnskapsformidling og bevisstgjøring for toppledere, IT-medarbeidere, IT-sikkerhetsfolk og ingeniører

 • Tjenester

  Tjenester

  Vi gir deg hele pakken med sikkerhetstjenester: fra sikkerhetsrisikovurdering til hendelsesrespons

 • Teknologi

  Teknologi

  Kaspersky Lab har utviklet spesialiserte, unike produkter for å beskytte teknologiske prosesser og data

Hva bedriften din får

Sikring av ICS … og bedriftens systemer

Fordi mange trusler kan overføres mellom IT-systemer og industrielle systemer, er det viktig å beskytte hele infrastrukturen. Vi har en rekke sikkerhetsløsninger for bedriften – for eksempel planlegging og logistikk og styring av driftssystemer – for å sikre bedriftens IT-systemer. I tillegg til å levere prisbelønt sikkerhet for stasjonære og bærbare datamaskiner og filservere – samt kontrollverktøy, kryptering av data og mobilsikkerhet – beskytter vi e-postservere, samarbeidsservere, virtuelle miljøer og trafikkflyten gjennom Internett-gatewayer.

Kasusstudier

SIA VARS

Solution: Industrial CyberSecurity

SIA VARS er den eneste petrokjemiske terminalen i Baltikum for mottak...

VISE PDF*

TANECO

Solution: Industrial CyberSecurity

TANECO er et russisk oljeraffineringsselskap. TANECO er svært avhengig av kontinuitet i...

VISE PDF*
Se alle kasusstudier

Gjenkjennelse

Tekniske dokumenter

Styrking av industriell nettsikkerhet

Kaspersky Lab forstår at hvert...

VISE PDF*

Kaspersky Industrial CyberSecurity Components

VISE PDF*

CyberSecurity Assessment for ICS

VISE PDF*
Se alle tekniske dokumenter

Related Products

Ressurser som er markert med en (*) er på engelsk