Kaspersky Labs personvernerklæring for nettsteder

Sist oppdatert: 28.04.2020. Nye endringer

INFORMASJON OM BEHANDLINGSANSVARLIG

Denne personvernerklæringen gjelder AO Kaspersky Lab, med adresse bldg. 3, 39A, Leningradskoe Shosse, Moscow, 125212, Russian Federation, («Kaspersky», «Kaspersky Lab» eller «vi») og alle nettsteder som mottar dataene og som har koblinger til denne personvernerklæringen. Den gjelder ikke for Kaspersky-nettsteder som ikke viser eller har en kobling til denne erklæringen, eller som har sin egen personvernerklæring. Den gjelder heller ikke for Kaspersky Labs tjenester og produkter, med mindre den har en kobling til denne personvernerklæringen.

Denne personvernerklæringen informerer deg om behandlingen og beskyttelsen av personopplysningene dine når du bruker nettstedene våre. Som et selskap som er ekspert på sikkerhet, er personvern og datasikkerhet svært viktig for oss. Vi er opptatt av å respektere og beskytte personvernet ditt samt å behandle personopplysningene dine konfidensielt. Vi anbefaler at du besøker dette nettstedet jevnlig, da denne personvernerklæringen kan oppdateres i tråd med endringer i loven eller i våre interne metoder.

Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående behandlingen av personopplysningene dine og Kasperskys personvernpraksis, eller hvis du vil at vi skal oppdatere opplysningene eller preferansene du oppgav til oss, kan du ta kontakt med personvernombudet vårt på https://support.kaspersky.com/general/privacy eller direkte via post eller e-post: Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, dpo@kaspersky.com.

Du kan også ta kontakt med Kasperskys EU-representant (i samsvar med artikkel 27 i GDPR): Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, info@kaspersky.de, +49 (0) 841 98 18 90.

GENERELL INFORMASJON

Generelt kan du besøke og lese det meste av innholdet på nettstedet vårt uten å oppgi noen personopplysninger.

Serverne våre lagrer visse data som trengs for å levere tjenester og/eller for statistiske eller sikkerhetsmessige formål for å kunne hente informasjonen du ber oss om fra nettstedene våre. Disse dataene lagres i anonymisert eller pseudonymisert format (pseudonymisert format betyr at data samles inn under et pseudonym, dvs. en unik, tilfeldig alfanumerisk streng som genereres internt for å identifisere hver dataoppføring). I denne konteksten lagrer vi generell informasjon, som domenenavnet eller nettlesertypen du bruker. Vi kan ikke bruke disse dataene til å identifisere deg. Disse anonymiserte eller pseudonymiserte dataene slettes straks etter at de har blitt statistisk evaluert.

Vi behandler ingen «særlige kategorier av personopplysninger» om deg (vi behandler ikke informasjon om rasen eller etnisiteten din, dine religiøse eller filosofiske ståsteder, sexlivet ditt, seksuell legning, politiske meninger, medlemskap i fagforeninger, informasjon om helsen din eller genetiske og biometriske data).

HVORFOR VI BEHANDLER PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Formålet med å behandle personopplysningene du gir oss, kommer an på nettstedet, tjenestene og funksjonene du bruker. Vi bruker særlig dataene for å:

 • sikre oppfyllelsen av en kontrakt med brukere og for å sikre den nødvendige ytelsen av produkter og tjenester for kunder
 • beskytte brukeren mot kjente trusler mot informasjonssikkerheten
 • forbedre brukermedvirkningen og -opplevelsen med tjenestene våre, især å endre grensesnitt og presentere ønsket innhold og annonser med hensyn til markedsføringsformål
 • gi teknisk støtte for produkter og tjenester til kunder og for å forbedre kvaliteten på produkter og tjenester
 • svare på spørsmålene dine og samhandle med deg på andre måter
 • beskytte nettstedene våre og beskytte deg og oss mot svindel

HVA ER DET LOVLIGE GRUNNLAGET VÅRT FOR BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Det lovlige grunnlaget vårt for behandling av de generelle personopplysningene dine er:

 • Behandling er nødvendig for å oppfylle avtalen med den registrerte eller for å inngå en slik avtale
 • Det er nødvendig for våre legitime interesser, og dine interesser og grunnleggende rettigheter er ikke i konflikt med disse interessene
  • Vi vil sørge for at sikkerheten og egnet drift av nettstedet og tilknyttede IT-systemer fortsetter som det skal, og forhindre svindel.
  • Begrensede personopplysninger lagres hvis fysiske personer har bedt oss om å ikke behandle personopplysningene sine, slik at vi kan sikre at Kaspersky Lab oppfyller forespørselen.
 • Ditt uttrykkelige samtykke til å behandle dataene for det gitte formålet
 • Det er nødvendig for å overholde en rettslig forpliktelse

AUTOMATISERTE AVGJØRELSER

Vi bruker ikke automatiserte avgjørelser på nettstedene eller tjenestene våre

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER VI BEHANDLER OG HVORDAN VI BRUKER DEM

My Kaspersky, Kaspersky Account, behandlingskonsollen for Kaspersky Small Office Security og Anti-Theft Web Management (heretter kalt «tjenesten»)

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • e-postadresse og passord når du registrerer deg som bruker av tjenesten
 • mobiltelefonnummer
 • informasjon om dine enheter og lisenser
 • informasjon du har oppgitt til Kaspersky Labs tekniske støtte
 • utløpsdato på bankkortet ditt og de siste fire tegnene av bankkortnummeret
 • statistisk informasjon om nettleseren din (domenenavn, IP-adresser, nettverksleverandør, nettlesertyper og annen informasjon om klientomgivelsene, hvilke Kaspersky Lab-applikasjoner du bruker og hvordan du bruker dem, nettsiden du besøkte like før vårt nettsted, hvilke sider på nettstedet vårt du besøkte, hvor lang tid du brukte på de sidene, informasjon du søkte etter på nettstedet vårt, tilgangstidspunkter og -datoer samt annen statistikk fra personer som besøker nettstedet vårt)
 • en komplett liste over data samlet på administrerte enheter av My Kaspersky, se avsnittet «Bestemmelser om databehandling»
 • en komplett liste over data samlet på administrerte enheter av behandlingskonsollen for Kaspersky Small Office Security, se avsnittet «Bestemmelser om databehandling».

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. For å bruke tjenesten og få tilgang til alle funksjonene må du opprette en personlig konto. Dette krever at du gir oss e-postadressen din (som fungerer som brukernavnet ditt) og et passord. Vi behandler og bruker denne informasjonen kun for at du skal kunne bruke tjenesten, med mindre du uttrykkelig samtykker til behandling eller bruk til andre formål (for eksempel for å motta nyttige nyheter om Kaspersky Lab-produkter og -tjenester via e-post). Du vil også kanskje måtte gi oss mobiltelefonnummeret ditt for å bedre beskytte kontoen din mot uønsket tilgang. Vi bruker kun mobiltelefonnummeret ditt til å sende deg sikkerhetskoder til godkjenning.

Kontoinnstillinger og kjøp. Du kan se over, oppdatere eller rette på dataene på kontoen din, passordet og innstillingene eller også slette kontoen din når som helst under funksjonen «Kontoinnstillinger». I tillegg vil du kunne se over kjøpshistorikken din hos leverandøren for nettbutikken vår. Under kontoinnstillinger kan du også knytte et bankkort til kontoen din for å enkelt kjøpe flere Kaspersky Lab-produkter og -tjenester. Ved bruk av denne funksjonen knytter nettbutikkleverandøren vår bankkortinformasjonen din til kontoen din og lagrer dataene for fremtidig bruk. Kaspersky Lab oppretter en kobling mellom kontoen din hos nettbutikkleverandøren og kan utføre bestillinger på dine vegne når du utfører dem. Nettbutikkleverandøren gir oss informasjonen om utløpsdatoen på bankkortet ditt og de siste 4 tegnene av bankkortnummeret. Vi har ikke tilgang til andre opplysninger nettbutikkleverandøren vår har om bankkortet ditt. Koblingen til kontoen din er kun teknisk etablert av en kombinasjon av en intern bruker-ID og passord. Denne brukerlegitimasjonen gir oss ikke tilgang til bankkortet ditt eller andre personopplysninger nettbutikkleverandøren vår lagrer. Din interne bruker-ID brukes til å utløse bestillinger fra deg som du oppretter via nettbutikken.

Enheter. Etter registrering kan du styre alle enhetene du sikrer med Kaspersky Lab-produkter. Du kan for eksempel sikre bortkomne eller stjålne enheter, enkelt sjekke statusen på Kaspersky Lab-produkter på hver enhet eller løse eksisterende problemer. For å gjøre dette må du koble sammen disse enhetene ved å bruke funksjonen «Enheter». Da vil en kobling etableres mellom kontoen din og enhetene du kobler sammen. Koblingen vil selvsagt kun brukes for å kunne tilby funksjonen «Enheter», med mindre du uttrykkelig samtykker til at den brukes til andre formål.

Lisenser. Du kan styre alle Kaspersky Lab-produktlisensene dine ved hjelp av funksjonen «Lisenser» ved å legge til dine gyldige aktiveringskoder for hvert produkt og knytte hver kode til enheten produktet brukes på. Du kan også velge å få automatiske påminnelser når lisenser er i ferd med å utløpe, eller bruke funksjonen for automatisk fornyelse. Du vil kun få påminnelser sendt på e-post hvis du uttrykkelig godkjenner det.

Støtte. Hvis du ber om støtte fra oss via brukerstøttetjenesten eller Virus Lav-teamet, kommer vi til å be om informasjon vi trenger for å hjelpe deg, som registrerings-/lisensnummer, de 4 siste symbolene av bankkortnummeret ditt som ble brukt for å kjøpe lisensen, e-postadresse og informasjon om produktet du har problemer med, maskinvaren og programvaren i datamaskinen din og typen problem du har. Det kan også være til hjelp eller nødvendig at du sender oss filer du har problemer med via opplastingsfunksjonen. Slike filer kan inneholde personopplysninger som brukerspesifikke eller ellers personlig identifiserbare filnavn, metadata eller innhold. Det er selvfølgelig opp til deg hvorvidt du vil laste opp filer eller ikke. Hvis du vil laste opp en fil, må du først lese og akseptere våre bestemmelser om datalevering, som du finner i opplastingstjenesten.

Statistisk informasjon. Vi kan spore domenenavn, IP-adresser, nettverksleverandør, nettlesertyper og annen informasjon om klientomgivelsene (som modellen og operativsystemet på enheten din, skjermoppløsning osv.) til dem som besøker nettsidene våre. Vi kan også behandle informasjon om hvilke Kaspersky Lab-applikasjoner du bruker og hvordan du bruker dem, nettsiden du besøkte like før vårt nettsted, hvilke sider på nettstedet vårt du besøkte, hvor lang tid du brukte på disse sidene, informasjon du søkte etter på nettstedet vårt, tilgangstidspunkter og -datoer samt annen statistikk. Denne informasjonen bruker vi til å lage statistikk om trafikken på Kaspersky Labs nettsider og for å forbedre sikkerheten og tilgjengeligheten på våre nettsteder og tjenester. Slik informasjon er ikke forbundet med personopplysninger. Vi kommer ikke til å be deg om, hente inn eller spore noen type stedsinformasjon fra enheten din.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Dataene slettes senest 1 (en) kalendermåned etter at kontoen er slettet.

Kaspersky Motorsports nettside

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • brukernavn og passord
 • fornavn
 • etternavn
 • e-postadresse
 • dine personlige innstillinger
 • kommentarer til andre brukere

Beskrivelse av tjenesten

Hold kontakten med oss. Når du oppgir informasjon på denne delen av nettsiden, sender vi deg en e-post for å bekrefte abonnementet ditt. Når abonnementet er bekreftet, sender vi deg jevnlig e-poster for å holde deg oppdatert på de seneste nyhetene fra Kaspersky Motorsport. Du kan redigere informasjonen og melde deg av når som helst ved å bruke de tilsvarende koblingene som medfølger hver e-post.

Kontakt oss. Når du oppgir informasjon på denne delen av nettsiden, sender vi deg en e-post for å bekrefte at vi har mottatt forespørselen din. Personopplysningene du oppgir i dette skjemaet, vil kun brukes til å svare på forespørselen din.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Du kan slette kontoen din når som helst.  Hvis du sletter kontoen din, sletter vi personopplysningene dine fra registrene våre innen 24 timer.

Kaspersky Business Hub

Kategorier av opplysninger

Du må oppgi følgende opplysninger for å kunne bruke Kaspersky Business Hub og få tilgang til alle tilhørende funksjoner:

 • de personlige kontoopplysningene dine:
  • e-postadresse og passord
  • sikkerhetsspørsmål som skal brukes for å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet
  • mobiltelefonnummer
  • land
 • informasjon om lisensene dine for Kaspersky-produkter som er tilgjengelige på Kaspersky Business Hub
 • statistisk informasjon om enheten og nettleseren din, som samles inn når du besøker nettstedet vårt
 • informasjon som gis til Kasperskys tekniske støtte

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. Hvis du ønsker å bruke Kaspersky Business Hub og få tilgang til produktene som er tilgjengelige i Kaspersky Business Hub, må du opprette en personlig konto. For å kunne gjøre dette må du oppgi e-postadressen din (som blir brukt som brukernavnet ditt) og et passord. Vi behandler og bruker denne informasjonen bare for at du skal kunne få tilgang til funksjonaliteten i Kaspersky Business Hub og produktene som brukes i Kaspersky Business Hub. Denne informasjonen behandles og brukes til andre formål bare hvis du gir uttrykkelig tillatelse til det (for eksempel for å få siste nytt om Kasperskys produkter og tjenester på e-post eller for å bli kontaktet angående omtaler du gir av Kaspersky-produkter). Du kan også oppgi mobiltelefonnummeret ditt, hvis du vil gi kontoen din enda bedre beskyttelse mot uautorisert tilgang, i tillegg til et sikkerhetsspørsmål du kan bruke for å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet. Vi bruker kun mobiltelefonnummeret ditt til å sende deg sikkerhetskoder under godkjenning.

Du kan vise, oppdatere og redigere kontoinformasjonen din eller slette kontoen din når som helst ved å bruke funksjonen for kontoadministrasjon.

Lisenser. Du kan administrere lisenser for Kaspersky-produkter som er tilgjengelige for deg på Kaspersky Business Hub, ved å bruke funksjonen for lisenser. For å kunne gjøre dette må du legge til gyldige aktiveringskoder for hvert produkt du bruker. Vi kan sende deg e-post med automatisk påminnelse om lisensutløp.

Tilgangen til administrasjon av bestemte lisenser og bruk av spesifikke forekomster av produktene våre avhenger av tilgangsrettighetene dine som er konfigurert i produktene.

Vi bruker landet du angir når du registrerer kontoen din, når vi skal levere funksjonen for kjøp av lisenser på nett. Nettbasert salg av lisenser utføres av leverandøren av nettbutikktjenesten (tredjepart).

Statistisk informasjon. Vi kan komme til å bruke ulike analysetjenester (tredjeparter) for å samle inn omfattende statistikk over nettstedsbesøkendes bruk av Kaspersky Business Hub. Du kan finne mer informasjon om retningslinjene våre for tredjeparter i avsnittet «BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER ELLER SOSIALE NETTVERKSMODULER?» i dette dokumentet. Denne informasjonen behandles og brukes hvis du gir uttrykkelig tillatelse til det når du besøker Kaspersky Business Hub.

Støtte. Når du kontakter teknisk støtte eller Virus Lab ved hjelp av støttetjenestene våre, ber vi deg om å oppgi informasjonen vi trenger for å kunne hjelpe deg (for eksempel lisensnummer, e-postadresse, informasjon om produktet som har forårsaket problemet, informasjon om den aktuelle maskinvaren og programvaren samt en beskrivelse av problemet). Filene du sender i forbindelse med dette, kan også omfatte personopplysninger som brukernavn eller personlig identifiserbare filnavn, metadata eller filinnhold. Det er opp til deg om du vil sende slike filer.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Den personlige kontoinformasjonen din slettes senest 1 (en) kalendermåned etter at kontoen er slettet. Sikkerhetskopier av data lagres i høyst 1 (en) måned fra opprettelsestidspunktet.

Kaspersky Endpoint Security Cloud

Kategorier av opplysninger

Du må oppgi følgende opplysninger for å kunne bruke Kaspersky Endpoint Security Cloud og få tilgang til alle tilhørende funksjoner:

 • personlige kontoopplysninger i Kaspersky Business Hub (du kan se den relevante listen over opplysninger og de tilhørende retningslinjene for behandling av dem i avsnittet «Kaspersky Business Hub» i dette dokumentet)
 • opplysninger om arbeidsområdene dine i Kaspersky Endpoint Security Cloud:
  • informasjon om lisensene dine for Kaspersky Endpoint Security Cloud
  • opplysninger som samles inn fra de administrerte enhetene som er koblet til det enkelte arbeidsområdet
 • statistisk informasjon om enheten og nettleseren din, som samles inn når du besøker nettstedet vårt
 • informasjon som gis til Kasperskys tekniske støtte

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. Hvis du ønsker å bruke Kaspersky Endpoint Security Cloud og få tilgang til alle tilhørende funksjoner, må du opprette en personlig konto på Kaspersky Business Hub. Vi forplikter oss til å behandle og bruke e-postadressen du oppgav ved registrering på Kaspersky Business Hub, for å gi deg tilgang til Kaspersky Endpoint Security Cloud-funksjonalitet. Denne informasjonen kan bare behandles og brukes til andre formål hvis du gir uttrykkelig tillatelse til det.

Lisenser. Du kan administrere lisenser for Kaspersky Endpoint Security Cloud ved hjelp av funksjonen for lisenser. For å kunne gjøre dette må du legge til gyldige aktiveringskoder for lisensene. Vi kan sende deg e-post med automatisk påminnelse om lisensutløp.

Tilgangen til administrasjon av spesifikke lisenser avhenger av tilgangsrettighetene dine og av tilgangsrettighetene til andre brukere av Kaspersky Business Hub. Disse tilgangsrettighetene kan konfigureres i de spesifikke arbeidsområdene i Kaspersky Endpoint Security Cloud. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se nettsiden vår for elektronisk dokumentasjon.

Enheter. Når du har opprettet et Kaspersky Endpoint Security Cloud-arbeidsområde, kan du administrere enhetene som er koblet til arbeidsområdet, og som er beskyttet av Kaspersky-produkter. Før du begynner å administrere enhetene dine med Kaspersky Endpoint Security Cloud, må du iverksette alle nødvendige tiltak for å sørge for samsvar med relevant lovgivning knyttet til bruken av Kaspersky Endpoint Security Cloud-tjenester. Du må også endre innstillingene for Kaspersky Endpoint Security Cloud slik at de gjenspeiler bruken din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se nettsiden vår for elektronisk dokumentasjon. Av effektivitetshensyn overfører enheter som administreres i Kaspersky Endpoint Security Cloud, data til administrasjonsserverne i Kaspersky Endpoint Security Cloud-infrastrukturen. I den elektroniske dokumentasjonsartikkelen «Om datalevering» finner du en liste over data som samles inn fra de administrerte enhetene.

Statistisk informasjon. Vi kan komme til å bruke ulike analysetjenester (tredjeparter) for å samle inn omfattende statistikk over nettstedsbesøkendes bruk av Kaspersky Endpoint Security Cloud. Du kan finne mer informasjon om retningslinjene våre for tredjeparter i avsnittet «BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER ELLER SOSIALE NETTVERKSMODULER?» i dette dokumentet.

Støtte. Når du kontakter teknisk støtte eller Virus Lab ved hjelp av støttetjenestene våre, ber vi deg om å oppgi informasjonen vi trenger for å kunne hjelpe deg (for eksempel lisensnummer, e-postadresse, informasjon om produktet som har forårsaket problemet, informasjon om den aktuelle maskinvaren og programvaren samt en beskrivelse av problemet). Filene som sendes i forbindelse med dette, kan også omfatte personopplysninger som brukernavn eller personlig identifiserbare filnavn, metadata og innhold. Det er opp til deg om du vil sende slike filer.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Opplysninger om arbeidsområdene dine slettes ved hjelp av funksjonen for administrasjon av arbeidsområder i Kaspersky Business Hub, eller slettes automatisk når Kaspersky Endpoint Security Cloud-lisensen har utløpt. I den elektroniske dokumentasjonsartikkelen «Om datalevering» finner du detaljert informasjon om lagringsperioden for data om arbeidsområder.

Kaspersky Security Center Cloud Console

Kategorier av opplysninger

Du må oppgi følgende opplysninger for å kunne bruke Kaspersky Security Center Cloud Console og få tilgang til alle tilhørende funksjoner:

 • de personlige kontoopplysningene dine:
  • e-postadresse og passord
  • sikkerhetsspørsmål som skal brukes for å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet
  • mobiltelefonnummer
 • informasjon om lisensene dine for Kaspersky-produktene som er tilgjengelige på Kaspersky Security Center Cloud Console
 • opplysninger om arbeidsområdene dine i Kaspersky Security Center Cloud Console:
  • informasjon om lisensene dine for Kaspersky Security Center Cloud Console
  • opplysninger som samles inn fra de administrerte enhetene som er koblet til det enkelte arbeidsområdet
  • opplysninger som brukeren angir i Kaspersky Security Center Cloud Console-grensesnittet
 • statistisk informasjon om enheten og nettleseren din, som samles inn når du besøker nettstedet vårt
 • informasjon som gis til Kasperskys tekniske støtte

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. Hvis du ønsker å bruke Kaspersky Security Center Cloud Console og få tilgang til alle tilhørende funksjoner, må du opprette en personlig konto på Kaspersky Security Center Cloud Console. For å kunne gjøre dette må du oppgi e-postadressen din og passordet ditt. Vi behandler og bruker denne informasjonen bare for at du skal få tilgang til Kaspersky Security Center Cloud Console-funksjonaliteten. Denne informasjonen kan bare behandles og brukes til andre formål hvis du gir uttrykkelig tillatelse til det. Du kan også oppgi mobiltelefonnummeret ditt, hvis du vil gi kontoen din enda bedre beskyttelse mot uautorisert tilgang, i tillegg til et sikkerhetsspørsmål du kan bruke for å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet. Vi bruker kun mobiltelefonnummeret ditt til å sende deg sikkerhetskoder under godkjenning.

Du kan vise, oppdatere og redigere kontoinformasjonen din eller slette kontoen din når som helst ved å bruke funksjonen for kontoadministrasjon.

Lisenser. Du kan administrere lisenser for Kaspersky-produkter som er tilgjengelige for deg på Kaspersky Security Center Cloud Console, ved å bruke funksjonen for lisenser. For å kunne gjøre dette må du legge til gyldige aktiveringskoder for hvert produkt du bruker. Du kan angi en automatisk utløpspåminnelse for lisensene som er aktivert i Kaspersky-produkter. Du vil kun få slike påminnelser tilsendt på e-post hvis du gir ditt uttrykkelige samtykke til det.

Enheter. Når du har opprettet et Kaspersky Security Center Cloud Console-arbeidsområde, kan du administrere enheter som er koblet til arbeidsområdet, og som er beskyttet av Kaspersky-produkter. Før du begynner å administrere enhetene dine med Kaspersky Security Center Cloud Console, må du iverksette alle nødvendige tiltak for å sørge for samsvar med relevant lovgivning knyttet til bruken av Kaspersky Security Center Cloud Console-tjenester. Du må også endre innstillingene for Kaspersky Security Center Cloud Console slik at de gjenspeiler bruken din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se nettsiden vår for elektronisk dokumentasjon. Av effektivitetshensyn overfører enheter som administreres i Kaspersky Security Center Cloud, data til administrasjonsserverne i Kaspersky Security Center Cloud-infrastrukturen. I den elektroniske dokumentasjonsartikkelen «Om datalevering» finner du en liste over data som samles inn fra de administrerte enhetene.

Statistisk informasjon. Vi kan komme til å bruke ulike analysetjenester (tredjeparter) for å samle inn omfattende statistikk over nettstedsbesøkendes bruk av Kaspersky Security Center Cloud. Du kan finne mer informasjon om retningslinjene våre for tredjeparter i avsnittet «BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER ELLER SOSIALE NETTVERKSMODULER?» i dette dokumentet. Hvis du gir ditt uttrykkelige samtykke til det, behandles og brukes denne informasjonen når du besøker Kaspersky Security Center Cloud Console.

Støtte. Når du kontakter teknisk støtte eller Virus Lab ved hjelp av støttetjenestene våre, ber vi deg om å oppgi informasjonen vi trenger for å kunne hjelpe deg (for eksempel lisensnummer, e-postadresse, informasjon om produktet som har forårsaket problemet, informasjon om den aktuelle maskinvaren og programvaren samt en beskrivelse av problemet). Filene du sender i forbindelse med dette, kan også omfatte personopplysninger som brukernavn eller personlig identifiserbare filnavn, metadata eller filinnhold. Det er opp til deg om du vil sende slike filer.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Den personlige kontoinformasjonen din slettes senest 1 (en) kalendermåned etter at kontoen er slettet. Sikkerhetskopier av data lagres i høyst 1 (en) måned fra opprettelsestidspunktet. Opplysninger om arbeidsområdene dine slettes når Kaspersky Security Center Cloud-lisensen har utløpt, eller ved at du ber om at de slettes via teknisk støtte. Når lisensen har utløpt, kan du bli tildelt en rettighet til å fortsette å bruke produktet, men produktfunksjonaliteten kan være begrenset. I den elektroniske dokumentasjonsartikkelen «Om datalevering» finner du detaljert informasjon om lagringsperioden for arbeidsområdedataene.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • e-postadresse
 • firmanavn
 • passord
 • personlige innstillinger
 • informasjon du har oppgitt til Kaspersky Labs tekniske støtte
 • du finner en liste over data Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten har tilgang til, samt dataene som samles når tjenesten er i drift i dokumentasjonsavsnittet «Om datalevering».

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. For å bruke Kaspersky Security for Microsoft Office 365 og få tilgang til alle funksjonene må du opprette en personlig konto. Dette krever at du gir oss e-postadressen din, firmanavn og et passord. Du kan bruke en Kaspersky Endpoint Security Cloud-konto. Vi behandler og bruker denne informasjonen kun for at du skal kunne bruke Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten, med mindre du uttrykkelig samtykker til behandling eller bruk til andre formål (for eksempel for å motta nyttige nyheter om Kaspersky Lab-produkter og -tjenester via e-post). E-postadressen du oppgir ved registrering, brukes til å sende e-postvarsler om klargjøring av Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten, som for å informere deg om når tjenesten er utilgjengelig, når prøveperioden utløper eller når det finnes nye oppdateringer.

Kontoinnstillinger Du kan se over, oppdatere eller rette på dataene på kontoen din, passordet og innstillingene eller også slette kontoen din når som helst under funksjonen «Kontoinnstillinger».

Konfigurering av tjenesten Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten er direkte integrert med Office 365, som krever tilgang til Exchange Online eller OneDrive. For å konfigurere tilkoblingen din til Exchange Online eller OneDrive blir du omdirigert til Microsoft Online-nettstedet og bedt om å gi tillatelse til Kaspersky Security for Office 365-programmet via OAuth 2.0-flyten. Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten krever også at en tjenestekonto får tilgang til Exchange Online-karantene. Denne tjenestekontoen kan konfigureres automatisk eller manuelt. Hvis du velger automatisk konfigurasjon, vil tjenesten be deg om din globale administratorlegitimasjon. Tjenesten lagrer ikke disse dataene på noen måte, men bruker dem bare til den innledende konfigurasjonen og opprettelsen av en tjenestekonto. Hvis du velger manuell konfigurasjon, trenger du ikke global administratorlegitimasjon, og tjenestekontoen opprettes manuelt av administratoren.

Drift av tjenesten Når Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten er i bruk, mottar den beskjeder og andre objekter (møter, oppgaver osv.) samt OneDriv-filer som skal skannes, og de behandles i tråd med sikkerhetsinnstillingene. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 lagrer ikke beskjeder, OneDrive-filer eller objekter som behøver å skannes i infrastrukturen dens. Du finner en liste over data Kaspersky Security for Microsoft Office 365-tjenesten har tilgang til, samt dataene som samles når tjenesten er i drift, i dokumentasjonsavsnittet «Om datalevering».

Støtte. Hvis du ber om støtte fra oss via våre tekniske støttetjenester eller Virus Lab-teamet ved bruk av våre tekniske tjenester, kommer vi til å be om informasjonen vi trenger for å hjelpe deg, som registrerings-/lisensnummer, de 4 siste symbolene på bankkortnummeret som du brukte for å kjøpe lisensen, e-postadresse, informasjon om produktet og tjenesten du har problemer med, maskinvaren og programvaren i datamaskinen din og typen problem du har. Det kan også være til hjelp eller nødvendig at du sender oss filer du har problemer med via opplastingsfunksjonen på Company Account. Slike filer kan inneholde personopplysninger som brukerspesifikke eller ellers personlig identifiserbare filnavn, metadata eller innhold. Det er selvfølgelig opp til deg hvorvidt du vil laste opp filer eller ikke.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Dataene slettes 6 måneder etter at lisensen din er utløpt.

Kaspersky CompanyAccount

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • e-postadresse jobb (dette blir brukernavnet ditt)
 • passord
 • fornavn
 • etternavn
 • firmanavn
 • land
 • firmaets lisens til å bruke Kaspersky Lab-applikasjoner
 • informasjon du har oppgitt til Kaspersky Labs tekniske støtte. Se avsnittet Bestemmelser om datalevering.
 • ekstra «tredjeparts» e-postadresser (hvis de er lagt til i kontoen).

Beskrivelse av tjenesten

Kontoregistrering. For å bruke CompanyAccount og alle dets funksjoner må du opprette følgende:

 • en personlig konto
 • en konto for firmaet ditt, med mindre kollegaene dine allerede har gjort det

Da må du oppgi e-postadressen din i firmaet (som blir brukernavnet ditt), passord, fornavn og etternavn, firmanavn, land og firmaets lisens til å bruke Kaspersky Labs applikasjoner. Vi behandler og bruker denne informasjonen kun for at du skal kunne bruke CompanyAccount-tjenester og få teknisk støtte, med mindre du uttrykkelig samtykker til at dataene behandles eller brukes til andre formål. Etter at du har registrert deg, vil den personlige kontoen din være knyttet til firmakontoen. Hvis firmakontoen ble opprettet tidligere, vil registreringsinformasjonen din (fornavn, etternavn og e-postadressen din i firmaet) sendes til administratoren for CompanyAccount i firmaet. Personen i firmaet som først registrerer firmaet og en personlig konto, blir vanligvis administrator.

Kontoinnstillinger Du kan se over, oppdatere eller rette på kontoinformasjonen din og passordet ditt eller slette kontoen din når som helst fra fanen «Kontoen min». Firmaets administrator for CompanyAccount har også tilgang til å endre kontoinnstillingene dine og tilbakestille passordet ditt. Hvis du er firmaets administrator for CompanyAccount, kan du redigere alle dine kollegaers personlige kontoer og blokkere hele firmaets konto (ansattes personlige kontoer forblir i systemet).

Lisenser. Du kan legge til og vise firmaets Kaspersky Lab-produktlisenser i fanen «Lisenser» i CompanyAccount (aktiveringskoder eller nøkkelfiler for hvert produkt). Lisensen som ble brukt da du registrerte kontoen, blir automatisk lagt til i firmaets CompanyAccount. Nøkkelfiler lagres ikke fysisk i CompanyAccount. Systemet lagrer bare informasjon om firmaets lisens. Alle ansatte i firmaet med en personlig konto knyttet til firmaets CompanyAccount har tilgang til listen over lisenser. CompanyAccounts administrator kan fjerne firmaets lisenser ved å slette dem fra listen.

Avtaler. Hvis firmaet kjøper ekstra kundestøttetjenester, vil du kunne se listen over kjøpte tjenester i fanen «Avtaler» etter at kjøpet har gått igjennom. Listen over avtaler er tilgjengelig for ansatte som ble gitt tillatelse til å bruke den betalte tjenesten da den ble kjøpt. Disse brukerne vil automatisk få varslinger når avtalen er i ferd med å utløpe.

Forespørsler til kundestøtte Hvis du kontakter kundestøtten vår, kommer vi kanskje til å be deg om å sende oss informasjon vi trenger for å hjelpe deg. Dette kan for eksempel bety informasjon om produktet forespørselen din gjelder, datamaskinens maskinvare, firmaets nettverk, programvare og detaljer om problemet du har. Det kan også være til hjelp eller nødvendig at du sender oss filer du har problemer med eller filer som definerer konfigurasjonen til datamaskinen eller nettverket. Dette gjør du ved å bruke funksjonen «Legg ved filer» i forespørselsskjemaet. Disse filene kan inneholde brukerspesifikke eller ellers personlig identifiserbare filnavn, metadata eller innhold. Det er alltid opp til deg hvorvidt du vil laste opp slike filer. Hvis du vil laste opp filer, må du først lese og akseptere avtalen vår for Bestemmelser om datalevering, som du finner ved opplastingstjenesten. For å velge riktig kundestøtteavdeling for forespørselen din bruker vi informasjon om firmaets lisenser, land og kanskje også språket valgt for grensesnittet til deres CompanyAccount. Kollegaene dine kan ha tilgang til forespørslene dine hvis administratoren for CompanyAccount manuelt endrer de tilsvarende innstillingene (administrator kan automatisk vise forespørsler).

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Du kan når som helst slette kontoen din i kontoinnstillingene eller ved å sende inn en forespørsel til vår tekniske støtte. Når kontoen din har blitt slettet, oppbevares personopplysningene dine i Kaspersky Labs database frem til oppbevaringsperioden er utløpt, men du vil ikke lenger ha tilgang til CompanyAccount-nettstedet ved å bruke den slettede kontoen.

Kaspersky Lab Partner Portal

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • e-postadresse
 • passord
 • navnet ditt
 • adresse
 • telefonnummer
 • informasjon du har oppgitt til Kaspersky Labs tekniske støtte.

Beskrivelse av tjenesten

Vi kan be om personopplysninger når du bestiller noe, registrerer et produkt, anmoder om en tjeneste, svarer på en undersøkelse eller deltar i en konkurranse, og når du kommuniserer med oss eller deltar i andre aktiviteter på nettstedet vårt.

Det er du som bestemmer hvorvidt du vil fortsette med aktiviteter som krever at du oppgir personopplysninger. Merk at hvis du ikke ønsker å gi ut informasjonen vi ber om, kan det føre til at du ikke kan fullføre transaksjonen.

Vi bruker personopplysningene på følgende måter:

 • for å gi deg informasjon om virusadvarsler, produktoppdateringer, nye produkter, tjenester, nyhetsbrev, nyttige e-poster og forskning på fremtidige produktideer eller forbedringer
 • for å hjelpe oss med å lage innhold som er relevant for deg
 • for å tilby deg Kaspersky-spesifikke tilbud som kan være av interesse for deg
 • for å hjelpe oss med å lage bedre produkter og tjenester som oppfyller behovene dine
 • for å gi deg muligheten til å kjøpe og laste ned produkter, få tilgang til tjenester eller delta i aktiviteter du har valgt
 • for å hjelpe deg med å raskt finne programvarer, tjenester eller produktinformasjon som er viktig for deg

Kaspersky Lab bruker eksterne leverandører for å yte tjenestene våre. De kan brukes til å levere produkter, gi teknisk støtte eller ta seg av bestillinger. Leverandørene våre må sørge for at kundenes personopplysninger oppbevares sikkert og helt konfidensielt, og personopplysningene må kun brukes på vegne av Kaspersky Lab og ikke til noe annet formål.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Personopplysninger beholdes mens du bruker tjenesten, og slettes etter første forespørsel fra deg.

GSI Parser

Kategorier av opplysninger

For å bruke tjenesten og ha tilgang til alle funksjonene må du oppgi følgende personopplysninger:

 • e-postadresse
 • passord
 • rapportfil (informasjon om maskinvaren og programvaren som er installert på datamaskinen din, versjonen av operativsystemet og installerte oppdateringspakker, kjerneobjekter, drivere, tjenester, Microsoft Internet Explorer-utvidelser, skriverutvidelser, Windows Utforsker tilleggsmoduler, lastede objekter, Active Setup-elementer, kontrollpanel-appleter, oppføringer fra vertsfil og systemregister, versjon av nettlesere og e-postklienter, informasjon om åpne porter og etablerte nettverksforbindelser på tidspunktet da informasjonen ble innsendt). Du kan se en uttømmende liste over utlevert informasjon i avsnittet Utlevert informasjon.

Beskrivelse av tjenesten

Generelle vilkår. Kaspersky Lab gir deg herved rett til å bruke nettstedet og undersøke innholdet for privat bruk for å sikre at Kaspersky Lab-programvaren er kompatibel med annen programvare installert på datamaskinen eller drivere som utgjør datamaskinen og for å reparere feil i programvaren. Ved å laste opp rapportfilen til nettstedet erkjenner du at du er den lovlige eieren av det opplastede objektet, og at objektet i seg selv ikke er konfidensielt og ikke inneholder konfidensiell informasjon. Ved å gi oss objektet for analyse (ved å laste opp objektet) gir du Kaspersky Lab en kostnadsfri og eksklusiv lisens til å kopiere, lagre og slette det opplastede objektet for analyseformål. Data sendes til Kaspersky Lab via sikre tilkoblinger. Den utleverte informasjonen beskyttes av rettighetshaveren i samsvar med de lovfestede kravene og kravene i personvernerklæringen. Nettstedet skal ikke brukes til å opprette data, kode eller tjenester for å oppdage, blokkere eller fjerne virus. Det er forbudt å forstyrre driften av nettstedet eller få tilgang til nettstedets tjenester på andre måter enn den tiltenkte (på udokumenterte måter). Bruk av nettstedet må være i samsvar med lovbestemte regler, som de gjeldende lovgivende instrumentene og eksport- og reeksportregler.

Opprettelse av brukerkonto Du må opprette en konto for å bruke nettstedet. Skriv inn e-postadressen din og velg et passord for å opprette kontoen din.

Brukerkontoinnstillinger Du kan endre e-postadressen eller passordet eller permanent fjerne kontoen under Administrer konto.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Det opplastede objektet lagres i Kaspersky Labs systemer i opptil 90 dager, hvorpå det vil slettes og kan ikke gjenopprettes.

Andre nettsteder og skjemaer

Kategorier av opplysninger

For å få tilgang til ulike innholdselementer, melde deg på begivenheter, teste produktene våre eller kontakte oss via kontakt- og støtteskjemaene, forhindre svindel, identitetstyverier og annet misbruk av tjenesten, gir du oss personopplysninger som blant annet:

 • fornavn
 • etternavn
 • e-postadresse
 • telefonnummer
 • IP;
 • UTC-dato.

Beskrivelse av tjenesten

Generelle vilkår. Kaspersky Lab gir deg herved rett til å bruke nettstedet og vise innholdet for privat bruk for å sikre at Kaspersky Lab-programvaren er kompatibel.

Premium-innhold. For å få tilgang til innholdselementer som rapporter, videoer, påmelding til begivenheter eller spesifikt markedsføringsmateriale ber vi om fornavn, etternavn, e-postadresse og telefonnummer som obligatoriske personopplysninger for å få tilgang til dette premium-innholdet og gi deg ytterligere informasjon om annet innhold. Disse opplysningene brukes av Kasperskys regionale kontor som er ansvarlig for ditt område, for å gi deg ytterligere informasjon om produkter, tjenester og andre tiltak, for eksempel læringsaktiviteter, seminarer og markedsføringskampanjer, som kan være av interesse for deg. Påmeldingen er frivillig, og du kan melde deg av når som helst ved å klikke på lenken for avmelding eller kontakte oss på e-postadressen som er oppgitt i e-posten. Ved avmelding slettes registreringsdataene dine og du vil ikke lenger ha tilgang til premium-innhold, med mindre du melder deg på igjen.

Gratis prøveversjoner Hvis du vil teste produktene våre, ber vi deg også om fornavn, etternavn, telefonnummer og e-postadresser. Denne informasjonen brukes til å sende deg aktiveringskoden og for å gi deg påminnelser mot slutten av prøveperioden. Du kan få en siste påminnelse om å kjøpe lisensen opptil 14 dager etter slutten av prøveperioden. Registrering for prøveversjonen er frivillig, og du kan trekke tilbake samtykket når som helst ved å klikke på lenken for avmelding eller kontakte oss på e-postadressen som er oppgitt i e-posten. Når du melder deg av for prøveversjonen, sletter vi straks informasjonen din, med mindre du kjøper lisens.

Nyhetsbrev, gratis produktoppdateringer og spesielle tilbud. Hvis du har meldt deg på og gitt oss e-postadressen din og, i visse tilfeller, navn og etternavn, kommer vi til å bruke disse opplysningene til å gi deg ytterligere informasjon om produkter og tjenester, gratis produktoppdateringer og spesielle tilbud som kan være av interesse. Påmeldingen er frivillig, og du kan melde deg av når som helst ved å klikke på lenken for avmelding eller kontakte oss på e-postadressen som finnes i hver e-post. Da vil navnet og e-postadressen din slettes, og vi sender deg aldri denne typen e-poster igjen, med mindre du melder deg på igjen.

Kontaktskjemaer Hvis du vil kontakte oss via kontakt- og støtteskjemaene, ber vi deg om kontaktinformasjon (feltene markert med *), som vi eksklusivt behandler eller bruker i den grad det er nødvendig for å kontakte deg og gi deg informasjonen du vil ha. Du kan gi oss ytterligere informasjon (i feltene ikke markert med *), og disse vil også bli behandlet i samsvar med alle gjeldende datavernlover. Disse dataene videresendes til Kasperskys regionale avdelinger som er ansvarlig for ditt område. Kasperskys regionale avdeling bruker dataene for å komme i kontakt med deg.

Årlige kundeundersøkelser for brukere av teknisk støtte. Kaspersky Lab har undersøkelser per hendelse og årlige kundeundersøkelser for brukere av teknisk støtte for å forbedre kvaliteten på tjenesten. For å gjennomføre de årlige kundeundersøkelsene mottar vi følgende informasjon:

e-postadressen din, som lar oss identifisere deg som en bruker i databasen vår og koble dine meninger i undersøkelsen med kontaktene dine og historikken over forespørsler sendt til teknisk støtte.

bedømmelsen du gav teknisk støtte og forslag som kommer til å brukes til å forbedre kvaliteten på tjenestene som tilbys av Kaspersky Lab teknisk støtte.

Hvor lenge vi lagrer personopplysningene dine

Personopplysninger beholdes mens du bruker tjenesten, og slettes etter første forespørsel fra deg.

BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER ELLER SOSIALE NETTVERKSMODULER?

Filer med informasjonskapsler er filer eller fragmenter med informasjon som kan bli lagret på datamaskinen din eller andre Internett-kompatible enheter (for eksempel smarttelefoner og nettbrett) når du besøker nettstedene våre. Denne informasjonen består ofte av alfanumeriske strenger som identifiserer datamaskinen din unikt, men det kan også være annen informasjon.

Vi bruker ulike typer informasjonskapsler (små tekstfiler som lagres i enheten din):

 • Informasjonskapsler for brukerinndata
 • Informasjonskapsler for autentisering
 • Informasjonskapsler som lagrer preferansene og innstillingene dine
 • Informasjonskapsler for ytelsescookies
 • Informasjonskapsler for sikkerhet (mot svindel)
 • Informasjonskapsler for tredjeparter til reklameformål
 • Informasjonskapsler for førstepartsanalyse
 • Informasjonskapsler for sporing av sosiale nettverk

Vi bruker også filer med informasjonskapsler på nettstedene våre når du laster ned Kaspersky Lab-applikasjoner fra nettstedene våre. På denne måten kan vi forbedre brukermedvirkningen knyttet til nettstedet og produktet når du bruker Kaspersky Lab-produkter og nettstedene våre, og når du gir uttrykkelig samtykke.

Enkelte av nettsidene våre inneholder elektroniske markører (websignaler) som vi bruker for å innhente omfattende statistikk over effektiviteten til reklamekampanjene våre og annen virksomhet. Vi legger også inn websignaler i e-postmeldingene vi sender til deg, for å innhente informasjon om e-postutsendelser og tilhørende brukeropplevelse med hensyn til effektivitet, ytelse og optimalisering. Vi bruker ulike analysetjenester for disse formålene. Du finner en liste over dem her.

Du kan konfigurere nettleseren slik at informasjonskapsler blokkeres eller systemet forteller deg når en nettside vil lagre informasjonskapsler. Merk at å blokkere informasjonskapsler kan føre til at du ikke kan bruke alle funksjonene på nettstedet.

Vi bruker ulike typer sosiale tilleggsmoduler. Her finner du en liste over informasjonskapsler på nettstedene våre og en tabell som forklarer hvordan vi bruker sosiale nettverksmoduler.

KASPERSKYS PRINSIPPER RUNDT DATAVERN

Nettstedene våre er hovedsakelig utformet på en måte som begrenser behandlingen av personopplysninger så mye som mulig. I visse tilfeller er vi forpliktet til å overføre personopplysningene dine til tredjeparter på grunn av relevante lovbestemte krav. Dette gjelder for eksempel når det er grunn til mistanke om kriminell oppførsel eller misbruk av nettstedet.

For noen av tjenestene vi tilbyr, vil vi kanskje bruke eksterne tjenesteytere. Hvis disse eksterne tjenesteyterne må få tilgang til personopplysninger, sørger vi for at tilgangen er begrenset til det som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten. Slike tjenesteytere må selvfølgelig også følge alle gjeldende lover om datavern.

Nettstedene våre inneholder koblinger til selskaper vi driver forretninger med, særlig til nettbutikkleverandørene våre. Vi er på ingen måte ansvarlige for at partnernes nettsteder er i samsvar med datavernlovene. For mer informasjon om datavern når du besøker slike nettsider, må du se de respektive selskapenes personvernerklæring på nettsidene deres.

HVOR VI BEHANDLER INFORMASJON

Personopplysningene som brukere leverer til Kaspersky Lab, kan behandles i følgende land, inkludert land utenfor EU eller EØS: Tyskland, Nederland, Frankrike, Storbritannia og Nord-Irland, Sveits, Canada, Singapore, Russland, Japan, USA, Mexico, Kina, Aserbajdsjan. Ifølge vår generelle bedriftspraksis blir data som mottas fra brukere i EU, behandlet på servere som befinner seg innenfor EU og Russland. Personopplysningene kan behandles på steder utenfor EU eller EØS, enkelte av disse stedene har ikke blitt fastsatt av EU-kommisjonen til å ha et tilstrekkelig databeskyttelsesnivå. I slike tilfeller overfører og gir vi ut opplysningene dine i samsvar med EU-kommisjonens bestemmelser om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for visse land og standardkontraktene godkjent av EU-kommisjonen. Du kan be om en kopi av standardkontraktene – kontakt oss her.

Kaspersky Lab har iverksatt passende sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine i tråd med beste praksis for sikkerhet og personvern, inkludert å ta i bruk EU-kommisjonens standardkontrakter for overføring av personopplysninger mellom selskapene i konsernet, slik at alle selskapene må beskytte personopplysninger som behandles fra EØS i tilsvarende grad som under EU-lovgivningen om databeskyttelse. Hvis vi deler personopplysningene dine med en tredjeparts tjenesteleverandør utenfor EØS og Sveits (som beskrevet i avsnittet «Mottakere og lovlig grunnlag for overføring»), forplikter vi tredjeparten via en kontrakt til å iverksette tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å beskytte informasjonen din.

MOTTAKERE OG LOVLIG GRUNNLAG FOR OVERFØRING

Vi leverer aldri data og gir aldri tilgang til data til statlige organisasjoner eller tredjeparter. Vi kan kun gi ut informasjon med begrenset tilgang som følger:

 • innad i Kaspersky Lab-gruppen med selskaper. Personopplysningene dine vil brukes av våre ansatte og andre medarbeidere kun på nødvendig basis til formålene beskrevet ovenfor.
 • Vi kan også dele informasjonen din med leverandører som hjelper oss med å tilby tjenester. Disse vil behandle personopplysningene dine som databehandlere (artikkel 28 av GDPR) kun på våre vegne. Kategorier av slike mottakere inkluderer leverandører som tilbyr nettanalyse, databehandling, reklame, e-postdistribusjon, behandling av betaling, bestillingsoppfyllelse og andre tjenester.

I slike tilfeller må disse selskapene holde seg til reglene våre om datavern og sikkerhet, og kan ikke bruke personopplysningene de mottar fra oss til noe annet formål.

Når vi gir opplysningene dine til Kaspersky Lab-gruppen med selskaper og tjenesteleverandørene utenfor EØS, gjør vi det på grunnlag av standardene i EU-kommisjonens godkjente standardkontrakter for eksport av personopplysninger og våre egne, høye standarder for datavern og respekt for personvernet ditt.

DINE RETTIGHETER OG PERSONOPPLYSNINGER OG HVORDAN DU UTØVER RETTIGHETENE DINE

Vi informerer deg om at du har visse rettigheter rundt personopplysningene vi lagrer:

 • Rett til å bli informert. Du har rett til å få tydelig, gjennomsiktig og lett forståelig informasjon om hvordan vi bruker personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har.
 • Rett til å få innsyn. Du kan få en kopi av personopplysningene vi behandler om deg og kontrollere at vi behandler dem på lovlig vis.
 • Rett til å få data korrigert. Du kan be om å få personopplysningene vi behandler om deg korrigert.
 • Rett til å få data slettet (Rett til å bli glemt). Du kan be oss om å slette eller fjerne personopplysninger hvis det ikke finnes noen god grunn for videre behandling av dem.
 • Rett til å begrense behandling. Du har rett til å be oss om å midlertidig avbryte behandlingen av personopplysningene dine, for eksempel hvis du vil at vi skal kontrollere riktigheten av personopplysningene eller grunnlaget for å behandle dem.
 • Rett til dataportabilitet. Du har rett til å be om å få personopplysningene dine overført. Vi gir deg eller en tredjepart du har valgt, personopplysningene dine i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format.
 • Rett til å protestere. Du kan når som helst protestere mot behandlingen av personopplysningene dine hvis behandlingen er basert på våre legitime interesser.
 • Rett til å trekke tilbake samtykke. Hvis du trekker tilbake samtykke, vil vi kanskje ikke kunne gi deg tilgang til visse spesifikke funksjonaliteter på nettstedet vårt. Vi advarer deg om dette når du trekker tilbake samtykket, hvis det er relevant.
 • Rett til å klage. Du har rett til å kontakte databeskyttelsesmyndigheten i landet ditt for å klage på databeskyttelsen og personverntiltakene våre.
 • Rett til å deaktivere informasjonskapsler. Hvis du vil begrense eller blokkere alle informasjonskapsler vi setter på nettstedene våre, må du bruke det tilgjengelige verktøyet på den spesifikke nettstedet (hvis relevant), eller bruke Hjelp-funksjonen i nettleseren din for å lære hvordan du justerer innstillingene.

Hvis du vil utøve disse rettighetene, kan du ta kontakt med oss når som helst.

Vanligvis vil du ikke måtte betale for å få tilgang til personopplysningene dine (eller for å utøve de andre rettighetene). Med unntak av for tilbaketrekking av samtykke kan vi kreve et rimelig gebyr hvis forespørslene er åpenbart grunnløse, overdrevne eller gjentakende, eller vi kan nekte å etterkomme anmodningen.

Vi vil kanskje måtte be deg om spesifikk informasjon for å bekrefte identiteten din og sikre at du har rett til tilgang til personopplysningene dine (eller til å utøve de andre rettighetene dine). Dette sikkerhetstiltaket skal beskytte mot at personopplysningene dine ikke gis til personer som ikke har rett til dem. Vi vil kanskje kontakte deg for å be om videre informasjon om forespørselen for å raskere kunne gi deg et svar.

Vi forsøker å besvare alle legitime forespørsler innen én måned. Av og til vil det ta lenger enn en måned, som hvis forespørselen er særlig komplisert eller hvis du har mange forespørsler. I så fall gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert.

KLAGER

Hvis du vil klage på denne personvernerklæringen eller på praksisen vår rundt personopplysningene dine, kan du kontakte oss her.

Hvis du mener behandlingen av personopplysningene dine bryter relevante lover om databeskyttelse, har du rett til å når som helst klage til en tilsynsmyndighet. Hvilken tilsynsmyndighet som er relevant for klagen din, kan variere med landet du bor i.