Våre prinsipper for bekjempelse av Internett-trusler

Internett-trusler har blitt et globalt problem som sprer seg langt utover alle geografiske grenser. Som et IT-sikkerhetsselskap er Kaspersky Lab fast bestemt på å oppdage og nøytralisere alle former for skadelige programmer, uavhengig av deres opprinnelse eller formål.

En av Kaspersky Labs viktigste ressurser for bekjempelse av nettkriminalitet er Global Research and Analysis Team (GReAT), som består av ledende sikkerhetsforskere fra hele verden – Europa, Russland, Amerika, Asia og Midtøsten.

Vi har en tydelig policy når det gjelder deteksjon av skadelig programvare: Vi oppdager og bekjemper alle angrep fra skadelig programvare. Det finnes ikke noe som er «riktig» eller «feil» skadelig programvare for oss. Vårt forskningsteam har vært aktivt involvert i oppdagelsen og offentliggjøringen av en rekke angrep med koblinger til myndigheter og statlige organisasjoner. De siste årene har vi publisert dybdeforskning i Flame, Gauss, The Mask/Careto, Regin, Equation, Duqu 2.0 – noen av de største statsstøttede masseovervåkingoperasjonene kjent til nå. For å loggføre de banebrytende kampanjene med skadelig programvare som har blitt etterforsket av GReAT, har Kaspersky Lab startet en loggbok for målrettede Internett-angrep, Targeted Cyberattack Logbook.

Vi rapporterer alle slags trusler som vi oppdager, og det spiller ingen rolle hvilket språk trusselen «snakker» – russisk, kinesisk, spansk, tysk eller engelsk. Følgende liste over trusler, rapportert av vårt GReAT-team, viser de ulike språkene brukt i hvert tilfelle:

Bruk av disse ulike språkene kan imidlertid ikke tilskrives noen bestemte land. Språkspor kan ikke anses som pålitelige bevis, siden de kan være fabrikkert og bevisst plantet i den skadelige koden som avledningsmanøver rettet mot etterforskerne. På grunn av dette tilskriver vi ikke trusler individuelle land.