Kaspersky Security for Mobile

Kaspersky Security for Mobile Sikkerhet og administrasjon for mobilenheter

 • Mobil sikkerhet, kontroller og tyverisikring
 • Administrasjon av mobilenheter (MDM)
 • Sentral kontroll over flere mobile plattformer
FUNKSJONER
 • Mobilsikkerhet

  I 2015 ble det oppdaget tre ganger så mye skadelig programvare for mobilenheter som året før. Kaspersky Lab registrerte nesten 17 millioner angrep på mobile enheter, og programmet gav beskyttelse til 2,5 millioner unike brukere av Android-enheter. Det var en dobling i forekomsten av skadelig programvare for iOS-enheter, mens det var fem ganger så mange brukere som ble angrepet av gisselprogramvare rettet mot mobile enheter.

  • Beskyttelse mot skadelig programvare på mobilenheter

   Vår mobilsikkerhet kombinerer signaturbasert beskyttelse og heuristisk analyse – pluss vår skyassisterte teknologi, Kaspersky Security Network (KSN) – for å gi flerlags sanntidsforsvar mot de nyeste mobiltruslene. Du kan skanne enheter etter behov eller i henhold til din egen, forhåndsdefinerte plan. Trådløse oppdateringer via OTA (Over the Air) bidrar til å sikre at hver enhet har den nyeste beskyttelsen mot skadelig programvare.

  • Web-beskyttelse

   Webbeskyttelse sikrer mobil surfing fra iOS-, Android- og Windows Phone-enheter. Nettsteder sjekkes før de åpnes, og nettfiskingsnettsteder og sider med skadelig kode blokkeres. Det er enkelt å administrere hvilke typer nettsteder brukerne skal ha tilgang til på de mobile enhetene sine, og du kan blokkere tilgang til nettsteder som ikke er i samsvar med bedriftens retningslinjer for sikkerhet eller bruk, inkludert nettsteder knyttet til sosiale medier, gambling, rekruttering, netthandel og pornografisk innhold samt proxy-servere.

  • Antinettfisking og antispam

   Våre nyeste antinettfiskingsteknologier beskytter brukere mot nettfiskingsnettsteder som kan prøve å innhente verdifull informasjon og ID-detaljer. I tillegg bidrar antispam til å filtrere ut uønskede anrop og tekstmeldinger.

  • Filtrering av anrop og SMS

   Filtrering av anrop og SMS bidrar til å redusere uønskede anrop og tekstmeldinger, samtidig som brukerens personvern og sikkerhet blir styrket.

  • Beskyttelse mot rooting og jailbreaking

   Skadelig programvare med rootingtilgang har eksistert på mobile enheter siden 2011 og er ekstremt populære blant nettkriminelle. Brukerforsøk på å foreta jailbreaking eller rooting av enheter kan utgjøre en fare for sikkerheten. Skadelig programvare som benytter seg av superbrukerrettigheter for å endre data som er lagret på enheten, eller spre aggressiv reklame, er vanlig. Kaspersky Security for Mobile gjør det mulig for administratorer å

   • blokkere tilgang til bedriftsdata og programmer på enheten som er utsatt for rooting/jailbreaking
   • slette alle bedriftsdata på utsatte enheter, eller slette absolutt alle data
  • Funksjoner for tyverisikring av mobilenheter

   Hvis en mobil enhet mistes eller blir stjålet, kan konfidensiell bedriftsinformasjon være i fare. Det er derfor vi har inkludert en rekke antityverifunksjoner som kan kontrolleres eksternt:

   • låse den savnede enheten / låse opp enheten når den er funnet
   • slette bedriftsdata – or restore to factory settings
   • finne enhetens plassering på et kart
   • utløse en lydalarm på enheten
   • ta bilder av uautoriserte brukere
   • motta enhetens nye nummer - hvis SIM-kortet er byttet ut

   Google Cloud Messaging (GCM) og Apple Push Notifications Service (APNs) bidrar til å sikre at Android- og iOS-telefoner og -nettbrett raskt kan motta disse kommandoene.

  Administrasjon av mobilapper (MAM – Mobile Application Management)

  For effektiv nettverksbeskyttelse og sikkerhet ved bruk av eget utstyr er det viktig at du har et passende nivå av kontroll over bedriftsprogrammer som kjøres på medarbeidernes mobilenheter – og hvordan hver enhet brukes. Våre kontrollverktøy – sammen med vår «app-innpakking» i beholdere – bidrar til å sikre bedriftsdata og -systemer.

  • Beskyttelse ved bruk av beholdere

   Med beholderteknologien vår kan du samle bedriftsapper i egne beholdere på hver brukers mobile enhet. Bedriftsprogrammer og -data lagres i beholderne – helt separat fra brukerens egne data. Data i beholderen kan ikke kopieres og limes inn utenfor beholderen.

  • Ekstra beskyttelse for verdifulle data

   Kaspersky Security for Mobile gir deg et ekstra sikkerhetslag ved å støtte tvungen kryptering for alle data i hver beholder. Du får også ekstra beskyttelse ved at det er nødvendig å logge seg på programmer på nytt etter en periode med inaktivitet. Dette forhindrer uautorisert tilgang til data på enheter som ikke er under tilsyn eller legges på feil sted. Begrenset Internett-, anrops- og SMS-tilgang kan også angis for appene som er plassert i beholdere.

  • Selective Wipe

   Når en medarbeider begynner i et annet selskap, kan du sikre at vedkommende ikke tar med seg sensitive data. Med fjernstyrte funksjoner for sletting kan du slette hele bedriftsbeholderen og alle data som er lagret i den – uten å slette noen av enhetseierens egne bilder, spillelister, kontakter eller andre personlige data eller innstillinger.

  • Programkontroll

   Våre brukervennlige Application Control-verktøy hjelper deg å administrere hvilke programmer som skal tillates å installeres og kjøre på de ulike mobile enhetene som du gir tilgang til bedriftens systemer og data. Med Kaspersky Security for Mobile kan du opprette hvitelister og svartelister for mobile programmer, slik at du kan implementere en policy som bare lar hvitelistede programmer kjøre, eller en policy som lar alle programmer som ikke er svartelistet, kjøre. Flexible Compliance Control gives administrators the tools to restrict non-compliant devices and automatically enforce Anti-Theft features.

  Mobile Device Management (MDM)

  Kaspersky Security for Mobile bruker et enkelt grensesnitt for å administrere MDM-funksjonaliteten til alle plattformer. På denne måten sparer du tid, og det blir enklere å implementere enhetlige sikkerhetsretningslinjer for mobil.

  • MDM-støtte

   Kraftfulle MDM-funksjoner gjør det enkelt å bruke gruppe-MDM-policyer eller individuelle MDM-policyer på Microsoft Exchange ActiveSync-, Android- og iOS-MDM-enheter – via ett enkelt grensesnitt. Administratorer kan for eksempel enkelt ta i bruk komplekse passord og enhetskryptering, forby kamerabruk og motta detaljert informasjon om enheten og programmene som er installert på den.

  • Jobbprofiler

   Administratorer kan også opprette jobbprofiler for aktiverte Android-enheter ved hjelp av Android for Work. Konfigurer bedriftsapper, for eksempel Google Apps for Work, og administrer bruken av dem på enheter. Med støtte for Samsung KNOX 1.0 og 2.0 kan du administrere brannmurinnstillinger og APN-, VPN- og Exchange Server-innstillinger for Samsung-enheter.

  Mobilitet og administrasjon

  Fordi sikring og kontroll av mobilenheter har blitt lagt til i den lange oppgavelisten til IT-administratorer, har vi inkludert en serie teknologier som bidrar til å redusere kompleksiteten ved administrasjon av mobilenheter.

  • Enkel distribusjon

   Kaspersky Security for Mobile gir deg mulighet til å tilpasse sikkerheten for mobile endepunkter før du bruker OTA (Over the Air)-klargjøring for å levere sikkerhetsagenten til enheten til hver ansatt via Google Play, App Store eller en selvbetjeningsportal. Det er bare å sende en kobling eller QR-kode for hver mobile enhet – via e-post eller SMS – og enheten kobles automatisk til Kaspersky Security Center etter distribusjon.

  • Selvbetjeningsportal

   For å lette belastningen på IT-administratorer inkluderer Kaspersky Security for Mobile en selvbetjeningsportal der mobilbrukere kan utføre mange grunnleggende administrative oppgaver – etter at de har angitt brukernavn og passord. Når en bruker ønsker å koble til en ny enhet, vil selvbetjeningsportalen veilede dem gjennom prosessen – og sørge for at de nødvendige sertifikatene er installert på enheten. TPortalen kan også gi brukere tilgang til viktige antityverifunksjoner: users can lock, wipe and locate their missing devices,– without having to request help from an IT administrator.

  • Sentralisert administrasjon

   Kaspersky Security for Mobile administreres fra Kaspersky Security Center – én enkelt, forent administrasjonskonsoll som gir deg oversikt og kontroll over alle Kaspersky Lab-teknologier for endepunktsikkerhet som du kjører. I tillegg til å administrere sikkerheten for mobilenheter kan du med Kaspersky Security Center administrere sikkerhet for bærbare og stasjonære PC-er, filservere, virtuelle maskiner med mer – med den praktiske konsollen med én enkelt «vindusrute». Dette nivået av integrasjon er bare mulig fordi alle teknologier for endepunkt som Kaspersky Lab tilbyr, er utviklet av vårt eget, interne team.

  • Fleksibel administrasjon

   Hvis du drifter et stort nettverk, hjelper Role-Based Access Control* deg å dele ansvar for sikkerhetsadministrasjon mellom flere administratorer.For eksempel vil du kanskje at én administrator kontrollerer og administrerer endepunktsikkerhet for mobilenheter, mens en annen administrator tar seg av sikkerhet for alle virtuelle maskiner. Kaspersky Security Center-konsollen kan enkelt tilpasses slik at hver administrator bare har tilgang til verktøyene og informasjonen som er relevante for hans/hennes ansvarsområder. Admisitrators can also manage user notifications on threats or changes while the Web console enables device management and security – as well as security for other endpoints – from any online location.

   *Role-Based Access Control (RBAC) er bare inkludert i Kaspersky Endpoint Security for Business | Advanced og Kaspersky Total Security for Business.

  • Støtte for flere plattformer

   Med støtte for Android, iOS og Windows Phone kan du sikre og administrere alle de mest populære smarttelefonene og nettbrettene – og alt via våre ene konsoll for administrasjon.

 • Enten bedriften din deler ut telefoner og nettbrett til medarbeiderne, eller du drifter et initiativ for bruk av eget utstyr, kan det å holde styr på alle disse enhetene – og sikre at bedriftens sikkerhet ikke settes i fare – være vanskelig og tidkrevende. Med en økende mengde skadelig programvare for mobilenheter – pluss nettfiskingsangrep og skadelige nettsteder – er mobilsikkerhet imidlertid like viktig som å beskytte alle andre endepunkter i bedriften. Kaspersky Security for Mobile gir deg sikkerhet så vel som sentralisert synlighet og kontroll – slik at du kan se, sikre og administrere alle mobilenheter som har tilgang til nettverket og bedriftens data.

  • Beskytter mot sikkerhetstrusler mot mobilenheter

   Våre avanserte teknologier for bekjempelse av skadelig programvare beskytter mobilenheter mot et bredt spekter av trusler, inkludert virus, trojanske hester, nettfiskingsangrep. Med de fleksible konfigurasjonsverktøyene kan du kontrollere hvilke programmer som kan kjøres på hver mobile enhet – og du kan håndheve ulike policyer for bestemte grupper eller individuelle brukere i virksomheten.

  • Gir tydelig, sentralisert oversikt over alle mobilenheter

   Kaspersky Security for Mobile eliminerer all gjetting i forsøk på å administrere sikkerhet på tvers av alle enheter som prøver å få tilgang til systemene og dataene dine. Løsningen identifiserer automatisk alle nye enheter som dukker opp i nettverket, distribuerer sikkerhetsteknologi for mobilenheter automatisk og gjør det enklere å konfigurere begrensninger for datatilgang.

  • Bidrar til å eliminere risikoen for tap av data

   Mobilenheter kan lagre enorme mengder konfidensielle bedriftsdata – noe som kan medføre betydelig problemstillinger i forbindelse med sikkerhet. Svake passord, bruk av farlige programmer og manglende kryptering av data kan alle føre til at sensitiv informasjon kommer på gale hender. Kaspersky Security for Mobile gjør det enkelt å håndheve bruk av sterke passord og blokkere starting av upassende apper. Hvis du drifter et initiativ for bruk av eget utstyr, skiller vår beholderteknologi dessuten bedriftsdata og -programmer fullstendig fra brukerens personlige opplysninger og apper. Du kan bruke ytterligere sikkerhetstiltak – inkludert kryptering – på alle programmer og data som er plassert i beholdere på enheten.

  • Beskytter data på mistede eller stjålne telefoner

   Hvert år blir mer enn 30 % av alle mobilenheter mistet eller stjålet. Det er derfor Kaspersky Security for Mobile inkluderer omfattende antityverifunksjonalitet som hjelper deg å hindre at verdifulle data blir tilgjengelige for uautoriserte brukere. Med de fjernstyrte funksjonene kan du blokkere tilgang til data og programmer, slette data fra enheten og finne ut hvor enheten befinner seg.

  • Reduserer kompleksiteten ved IT-administrasjon

   En vanlig bruker benytter gjennomsnittlig tre mobilenheter, så mengden og variasjonen i enheter som du må administrere, kan være en utfordring. Vi støtter smarttelefoner og nettbrett på alle dagens mest populære plattformer – Android, iOS og Windows Phone – slik at du kan konfigurere og administrere beskyttelse for et enormt utvalg av enheter. Videre hjelper én enkelt administrasjonkonsoll deg å konfigurere og kontrollere sikkerhet både for mobilenheter og alle andre endepunkter som kjører sikkerhetsteknologier fra Kaspersky Lab.

KASPERSKY SECURITY FOR MOBILE

Ikke sikker på hvilken sikkerhetsløsning som er riktig for virksomheten din?