Nettsikkerhet for en merkevare i verdensklasse

«Kaspersky har bistått Ferrari med å respondere på stadig nye krav og trusler ved å skape innovative produkter med høy ytelse, sammen med avanserte nettsikkerhetstjenester.»

Alessandro Sala, IT-sjef, Sikkerhet og samsvar, Ferrari S.p.A.

KONTAKT OSS

For Formel 1-fans over hele verden står bilene for mer enn bare det ypperste innen bilingeniørkunst – de er levende enheter som vekker sterke følelser. Og det gjelder ikke minst Ferrari, hvis legendariske logo med den steilende hesten har prydet sporten i hvert eneste verdensmesterskap siden 1950.

En Formel 1-bil inneholder tusenvis av deler, og mange av disse utvikles og forvandles gjennom hele sesongen, slik at det meste av bilen i finalen vil være svært forskjellig fra kjøretøyet som begynte testingen i førsesongen i Barcelona.

Dette stiller ekstreme krav til både konstruksjons- og fabrikasjonsprosessen, og til nettsikkerheten som er nødvendig for å trygge disse prosessene. Siden 2010 er det Kaspersky som har sørget for sistnevnte hos Ferrari.

Utfordring

I videoen vår og de skriftlige kasusstudiene som er utarbeidet i forbindelse med tiårsfeiringen av Ferraris partnerskap med Kaspersky, diskuterer noen av toppsjefene i Ferrari utfordringene knyttet til det å få F1-teamet til i størst mulig grad å ta i bruk data, analyser og teknologi for å nå sine sportslige mål.

Det handler om alt fra den eksponentielle veksten innen IT og nye teknologier i Industry 4.0 til avanserte systemer for simulering og ytelsesmåling for biler – mange av dem basert på tilpassede programmer som krever tilrettelagte sikkerhetsløsninger for å beskytte selskapets data.

Ferrari har en av verdens mest avanserte produksjonslinjer. Høye nivåer av automatisering kombineres med presisjonsteknikk, testdata og tusenvis av ansatte i en kompleks infrastruktur med høy verdi og unike sikkerhetskrav.

Som en virksomhet med høy profil og stort budsjett er F1 et opplagt mål for stadig mer sofistikerte og organiserte nettkriminelle, som har evne til å utvikle skreddersydde verktøy for svært målrettede angrep på nye sårbare områder.

Kaspersky-løsning

Fra den verdensberømte fabrikken i Maranello i Italia til F1-baner verden over sikres mer enn 5000 Ferrari-endepunkter og -systemer globalt av Kaspersky.

Begge bedriftene har en teknologisk visjon og nyskapning relatert til tilkoblede biler og Tingenes Internett samt en elektronisk tilstedeværelse i stadig utvikling. Derfor går Kaspersky grundigere til verks i samarbeidet med Ferrari for å gi beskyttelse som går dypere enn enhetene, og verner om selve dataene, døgnet rundt, hele uken.

I tillegg til tradisjonelle områder slik som endepunkter, ERP (Enterprise Resource Planning) og PLM (Product Lifecycle Management) samarbeider Kaspersky med Ferrari for å beskytte selskapets digitale verden på mange forskjellige måter, inkludert behovsbasert PC-skanning som påvirker ytelsen minimalt, beskyttelse for driftsteknologisystemer (OT, Operational Technology) samt skreddersydd tjenestelevering.

Med tanke på fremtiden ser Ferraris informasjonssjef, Antonia Casamassima, også mange muligheter når det gjelder å utvide samarbeidet mellom Kaspersky og Ferrari ytterligere.

«Vi er i ferd med å distribuere sikkerhet for innebygde systemer for å beskytte bestemte systemer som standard sikkerhetsløsninger ikke passet for. Det finnes et potensial for å øke verdien av partnerskapet mellom Ferrari og Kaspersky ytterligere med hensyn til beskyttelse av driftsteknologi eller på opplæringsområdet, der jeg mener Kasperskys løsninger er svært interessante for Ferrari.»

Finn ut mer om Kasperskys partnerskap med Ferrari her.