Hopp til hovedinnholdet

Sikkerhetseksperter – Global Research & Analysis Team

Global Research & Analysis Team (GReAT) ble etablert i 2008 og opererer i hjertet av Kaspersky. Teamet avdekker avanserte vedvarende trusler, nettspionasjekampanjer, fremtredende skadelig programvare, løsepengevirus og trender innen undergrunnsnettkriminalitet over hele verden. I dag består GReAT av mer enn 40 eksperter som jobber globalt – i Europa, Russland, Amerika, Asia, Midtøsten. Dyktige sikkerhetseksperter leder selskap i forskning og innovasjon innen bekjempelse av skadelig programvare og tilfører enestående ekspertise, engasjement og nysgjerrighet til påvisning og analyse av nettrusler.

Igor Kuznetsov

Direktør, team for global forskning og analyse

Igor Kuznetsov

Direktør, team for global forskning og analyse

Igor begynte i Kaspersky i 2001, som virusanalytiker. I 2009 ble han forfremmet til rollen som infrastrukturgruppeleder, hvor han ledet utviklingen av infrastruktur dedikert til behandling og gjenkjenning av spam-meldinger innenfor Anti-Spam divisjonen.

I 2011 gikk Igor over til det globale forsknings- og analyseteamet hos Kaspersky, og overtok stillingen som skadelig programvare ekspert. Hans ekspertise og bidrag førte til at han ble utnevnt til hovedsikkerhetsforsker i 2013, og deretter som sjefssikkerhetsforsker. Han hadde denne tittelen til han ble forfremmet til stillingen som sjef for GReAT Russia and CIS Unit i 2022.

Med utgangspunkt i sine tidligere prestasjoner ble Igor ytterligere forfremmet i 2023 til stillingen som direktør, hvor han nå leder det anerkjente Global Research & Analysis Team (GReAT). Forskningen hans fokuserer på å undersøke skadelig programvare-kampanjer og bruke omvendt engineering-teknikker for å forstå avansert skadelig programvare. Hans dype kunnskaper og ferdigheter har vist seg å være medvirkende til å forstå og motvirke komplekse cybertrusler.

Marco Preuss

Visedirektør, team for global forskning og analyse

Marco Preuss

Visedirektør, team for global forskning og analyse

I 2022 ble Marco utnevnt til visedirektør for selskapets Global Research & Analysis Team. Marco ble forfremmet fra stillingen som direktør for Europa for Global Research & Analysis Team i Kaspersky, som han har ledet siden 2013. Før han ble direktør for Europa, var Marco leder for Kasperskys Global Research & Analysis Team i Tyskland og senior-sikkerhetsforsker. Marco har jobbet innen nettverk og IT-sikkerhets siden tidlig på 2000-tallet. Med sin lange erfaring i jobben har han ansvar for å overvåke trussellandskapet i Europa mens hans spesialiserer seg på trusseletterretning, forskning på det mørke nettet, passordsikkerhet, sikkerhet for tingenes internett (IoT) og personvern. I tillegg til forskningsrelaterte prosjekter er Marco en hyppig taler på både lukkede og offentlige arrangementer og har nær kontakt med sikkerhetspartnere.

Marco begynte sin karriere i Kaspersky i 2004, som teknisk konsulent med ekspertkunnskap om Linux- og Unix-baserte systemer. Han var også involvert i administrasjon av konsernsalg, før han gikk videre til å være teknisk kontaktperson for OEM-avdelingen, med støtte for tilpassede løsninger. Marco jobbet mye med selskapets produktdesign og utviklingsteam og ble med i forskningsteamet som virusanalytiker i 2009.

Vitaly Kamluk

Sjef for Asia/Stillehavskysten, team for global forskning og analyse

Vitaly Kamluk

Sjef for Asia/Stillehavskysten, team for global forskning og analyse

Vitaly har vært involvert i forskning på skadelig programvare i Kaspersky siden 2005. I 2008 ble han utnevnt til senior antivirusekspert, før han i 2009 ble direktør for EEMEA-forskningssenteret. I 2014 jobbet han i INTERPOL der han i to år jobbet i Digital Crime Center, der han spesialiserte seg på dekonstruksjon av skadelig programvare, digital kriminalteknikk og etterforskning av nettkriminalitet. Vitaly arbeider for tiden i Singapore og leder et team av trusseletterforskere i APAC som fokuserer på etterforskning av målrettede angrep. Han er forfatter av Kasperskys første åpen kildekode-prosjekt, et fjernstyrt verktøy for digital rettsteknikk kalt Biscout, gjort tilgjengelig på Github.

Vitaly har vært holdt foredrag på mange internasjonale sikkerhetskonferanser samt mange lukkede sikkerhetsarrangementer. Han er instruktør i analyse av skadeprogramvare, YARA for jegere av skadeprogramvare og fjernstyrt digital rettsteknikk.

Christian Funk

Sjef for Tyskland, Østerrike og Sveits, team for global forskning og analyse

Christian Funk

Sjef for Tyskland, Østerrike og Sveits, team for global forskning og analyse

Christian Funk har ledet det tyske forsknings- og analyseteamet i Kaspersky siden 2014. Han begynte i selskapet i 2007 og ble utnevnt til virusanalytiker for Sentral-Europa et år senere.

Han er ekspert på bl.a. trender innen skadeprogramvare, mobiltrusler, IoT-teknologi, sosiale medier og overvåkning av det svarte nettspillmarkedet. Andre ansvarsområdet er bl.a. opplæring av ansatte og innsamling av statistikk for IT-sikkerhet. Han er også en flittig taler på nasjonale og internasjonale messer og IT-sikkerhetsarrangementer.

Christian Funk studerte informatikk med fokus på informasjonsstyring på Universitetet for anvendt vitenskap i Ingolstadt.

Dmitry Galov

Sjef for Russland og Samveldet av uavhengige stater, team for global forskning og analyse

Dmitry Galov

Sjef for Russland og Samveldet av uavhengige stater, team for global forskning og analyse

Dmitry Galov fungerer som sjef for Kasperskys Globalt forsknings- og analyseteam (GReAT) Russland og CIS Unit. I denne innflytelsesrike rollen leder han teamet av eksperter som har ansvaret for å forske på de mest sofistikerte sakene knyttet til APT-er og økonomisk motiverte angrep. Dmitry la ut på sin reise med Kaspersky i september 2015 som praktikant og begynte senere i GReAT i august 2018, og gikk gradvis videre til å bli senior sikkerhetsforsker. Før han tiltrådte sin nåværende stilling, ledet han forskningsgruppen for kriminalitet, og viste frem sine lederegenskaper.

Dmitry er en ekspert med en dyp forståelse av ulike trusler. Hans omfattende forskning, som dekker emner som ikke-Windows-skadelig programvare, fremtidig tilkoblet helsevesen, cyberspionasjekampanjer og løsepengevirus, har blitt publisert på Securelist.com, et bevis på hans ekspertise og bidrag.

Dmitry er kjent for sine eksepsjonelle ferdigheter for å snakke offentlig, og representerer ofte Kaspersky på globale og lokale arrangementer, og etterlater en varig innvirkning på publikum. I tillegg deltar han aktivt i opprettelsen av webinarer og videoer som fordyper seg i området for cybersikkerhet.

Mohamad Amin Hasbini

Sjef for Midtøsten, Tyrkia og Afrika, team for global forskning og analyse

Mohamad Amin Hasbini

Sjef for Midtøsten, Tyrkia og Afrika, team for global forskning og analyse

Dr. Mohamad Amin Hasbini begynte i Kaspersky i 2013, som senior sikkerhetsforsker i Global Research & Analysis Team (GReAT). Han leder nå samme forskningssenter for META-regionen. Amin har ansvar for Kasperskys ekspertposisjonering, forskningsekspansjon og kunnskapsmodenhet i fire regionalkontorer. Han har doktorgrad i informasjonssikkerhet for smartbyer fra Brunel-universitetet i London.

Før han begynte i Kaspersky, ble Amin seniorkonsulent i Deloitte and Touche Middle East. Før det begynte han som senior sikkerhetstekniker i DataConsult i Libanon.

Dr. Hasbini jobbet på flere store prosjekter innen defensiv infrastruktur, industri- og konsulentvirksomhet for myndigheter, banker, tjenesteleverandører, olje- og gasselskaper og andre. Han har også undervist i sikkerhetskurs i rettsteknikk, skadeprogramvare og etisk hacking.

Amin er spesialist på storskala nettforsvar og anti-APT-verktøy og -teknikker. Han har skrevet flere publikasjoner om avansert skadeprogramvare og sikkerhet for smartbyer, holdt foredrag på mer enn 100 konferanser over hele verden og fått mange lovord.

David Emm

Ledende sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

David Emm

Ledende sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

David Emm er en ledende sikkerhetsforsker i Kaspersky, en leverandør av løsninger for sikkerhets- og trusselhåndtering.

David begynte i Kaspersky i 2004. Han er medlem av selskapets Global Research & Analysis Team og har arbeidet innen bekjempelse av skadelig programvare i en rekke roller siden 1990, blant annet som senior teknisk konsulent i Dr Solomon’s Software og systemingeniør og produktsjef i McAfee.

I sin nåværende rolle gir David regelmessig presentasjoner om skadelig programvare og andre IT-trusler på utstillinger og andre arrangementer, der han fremhever hva organisasjoner og forbrukere kan gjøre for å være trygge på Internett. Han gir også kommentarer til kringkastingsmedier og trykte medier om det stadig skiftende sikkerhets- og trusselbildet på Internett. Davud er svært interessert i skadeprogramvare, ID-tyveri og det menneskelige aspektet ved sikkerhet, og er en kunnskapsrik rådgiver om nettsikkerhet.

Kurt Baumgartner

Ledende sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Kurt Baumgartner

Ledende sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Kurt ble med i Kaspersky i 2010. Han forsker på og rapporterer om målrettede angrep, komplekse inntrengninger og avansert skadeprogramvare. Han fokuserer på personvern og kryptografisk teknikk.

Kurt bidrar til arbeidsgrupper og deler funnene med andre medlemmer av ulike nettsamfunn. Han holder jevnlig foredrag om skadeprogramvareproblemer på internasjonale konferanser og deler ideer med ulike journalister og medier og aktuelle nettsikkerhetssaker.

Før han begynte i Kaspersky, var Kurt viseadministrerende direktør for atferdstrusselforskning i Symantec for PC Tools ThreatFire. Kurt ble først med i ThreatFire da det var en oppstartsbedrift i 2005, og ledet som deres eneste forsker research gjennom to vellykkede oppkjøp. Før Symantec var Kurt Chief Threat Officer («trusseldirektør») i Novatix og trusselanalytiker i SonicWALL.

Fabio Assolini

Sjef for Latin-amerika, team for global forskning og analyse

Fabio Assolini

Sjef for Latin-amerika, team for global forskning og analyse

Fabio Assolini begynte i Kasperskys Global Research & Analysis Team (GReAT), som består av noen av bransjens beste analytikere, i juli 2009, for hovedsakelig å fokusere på et av de mest dynamiske landene i Latin-Amerika: Brasil. Fabios ansvarsområder omfatter analyse av virus, Internett-angrep, trojanske hester rettet mot banktjenester og andre typer skadelig programvare som stammer fra Brasil eller andre deler av regionen. Han fokuserer spesielt på forskning på og påvisning av trojanske hester rettet mot banktjenester. I november 2012 ble han forfremmet til senior sikkerhetsforsker.

Siden 2006 har Fabio har vært ideelt medlem av sikkerhetsfellesskapet Linha Defensiva («Forsvarslinjen»), en ikke-statlig organisasjon. I tillegg er han medlem av Alliance of Security Analysis Professionals (ASAP), et nettverk av ikke-statlige organisasjoner, fagfolk og enkeltpersoner som er dedikert til å gi sikkerhetsrelatert støtte til sluttbrukere. Fabio har mer enn fem års erfaring som analytiker av skadelig programvare og har en universitetsgrad i informatikk.

Jornt van der Wiel

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Jornt van der Wiel

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Jornt arbeider som lokal sikkerhetsekspert for BeNeLux-regionen i Kasperskys Global Research & Analysis Team (GReAT). I sin tid i selskapet har Jornt ledet flere viktige prosjekter. For eksempel hjalp han nederlandsk politi med Coinvault-saken, der to skadevare-programmerere ble arrestert. Etter denne suksessen var Jornt en drivkraft bak NoMoreRansom-prosjektet. Sammen med ulike politimyndigheter fant han ulike servere som hadde kryptografiske nøkler til ofre for skadeprogramvare. Dermed fikk mer enn 35 000 personer filene sine tilbake uten å betale forbryterne, noe som hindret at millioner av dollar havnet i lommene på kriminelle.

Jornt taler også på nasjonale og internasjonale konferanser, er en hyppig mediekommentator og sammen med forskningen sin på skadevare tilbyr han også opplæring innen dekonstruksjon.

Før han begynte i Kaspersky i 2014, jobbet Jornt som forsker/utvikler for Security Matters. Mens han var der, implementerte og utviklet han deteksjonsmoduler for systemer for innbruddsdeteksjon som opererer i et industrielt ICS-miljø (Industrial Control System). Før det jobbet Jornt som sikkerhetskonsulent for Digidentity, der han forbedret eksisterende produkter ved å utvikle ny programvare og nye kryptografialgoritmer. Han har også jobbet som konsulent ved Rijkswaterstaat Security Operations Center (myndighetsorganet som har ansvaret for vei- og vannadministrasjon), der han var aktivt involvert i sikring av ICS-miljøer.

Noushin Shabab

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Noushin Shabab

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Noushin Shabab er en nettsikkerhetsforsker basert i Australia. Han spesialiserer seg på dekonstruksjon og etterforskning av målrettede angrep.

Hun begynte i Kaspersky i 2016, som senior sikkerhetsforsker i Global Research & Analysis Team (GReAT). Forskningen hennes fokuserer på etterforskning av avansert nettkriminalitet og målrettede angrep med et spesielt fokus på lokale trusler i Asia-Stillehavs-regionen. Før hun ble med i Kaspersky, jobbet Noushin som senior skadevareanalytiker og utvikler av sikkerhetsprogramvare fokusert på rootkit-analyse og etterforskningsteknikker, samt etterforsker av APT-angrep.

Noushin er svært aktiv i det lokale nettsikkerhetsmiljøet i Australia og New Zealand der hun regelmessig holder foredrag på ulike sikkerhetskonferanser og -arrangementer og arrangerer tekniske workshops. Hun er også medlem av Australian Women in Security Network (AWSN) som vil knytte sammen, støtte, samarbeide med og inspirere kvinner i Australias nettsikkerhetsbransje. Hun var den første veilederen som arrangerte tekniske workshops og veiledning i AWSNs aspirantprogram. Initiativet prøver å overvinne avstanden mellom universiteter og bransjen ved å føre sammen kvinnelige studenter fra ulike universiteter som er interessert i en karriere innen informasjonssikkerhet.

Maher Yamout

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Maher Yamout

Senior sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Maher Yamout begynte i Kaspersky i 2018, som senior sikkerhetsforsker i Global Research & Analysis Team (GReAT). Maher er ansvarlig for Kasperskys ekspertposisjonering i Midtøsten, Tyrkia og Afrika og for forskning på nettrusler, utvikling av trusseletterretning og kunnskapsstøtte ved det regionale kontoret i Dubai, Forente Arabiske Emirater.

Før han begynte i Kaspersky var Maher senior spesialistleder i Deloitte & Touche M.E og enda tidligere informasjons-sikkerhetsleder i libanesisk offentlig sektor. Maher ledet og engasjerte seg i mange sikkerhetsvurderinger, digital rettsteknikk og hendelsesrespons for mange kunder og i flere bransjer i Storbritannia, Midtøsten og Gulfregionen (GCC). Sikkerhetsvurderingen omfattet, men er ikke begrenset til red teaming, penetrasjonstesting, systemer for industrikontroll, sikkerhetstesting for mobil- og nettprogrammer, fysisk sikkerhetstesting og mer. Maher responderte også på mange hendelser, f.eks, phishing, angrep med løsepengevirus, nettspionasje, APT-er, POS-skadevare, nett-bankran, bedrageri og innside-trusler.

Maher er spesialist på nettrussel-etterretning, hendelsesrespons og hindring av målrettede angrep. Han har grader i informatikk og datamaskiner og kommunikasjon, holder på å ta en mastergrad i etterretningsstudier og har flere sertifikater fra GIAC, ISC2 og andre."

Abdessabour Arous

Sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Abdessabour Arous

Sikkerhetsforsker, team for global forskning og analyse

Abdessabour Arous er en sikkerhetsforsker i Global Research & Analysis Team (GReAT). Hans hovedarbeidsområde er å spore og avsløre avanserte og vedvarende trusler (APT) rettet mot Midtøsten, Tyrkia og Afrika. Abdessabour har omfattende erfaring innen netsikkerhet, med mer enn 14 år i ulike stillinger fra skadevareanalyse, hendelsesrespons og digital rettsteknikk til nettetterretning og kontraspionasje. Abdessabour har en ingeniørgrad i informasjonssystemer med flere sertifiseringer innen offensiv og defensiv sikkerhet.