Eugene Kaspersky

Chairman and CEO

Eugene startet sin karriere innen nettsikkerhet ved en tilfeldighet i 1989, da datamaskinen hans ble infisert med Cascade-viruset. Eugenes spesialiserte utdanning innen kryptografi hjalp ham med å analysere det krypterte viruset, forstå hvordan det fungerte og utvikle et verktøy for å fjerne det. Etter at han hadde fjernet viruset, førte Eugenes nysgjerrighet og lidenskap for PC-teknologi til at han begynte å analysere flere skadelige programmer og utvikle desinfiseringsmoduler for dem. Denne eksotiske samlingen av antivirusmoduler dannet til slutt grunnlaget for Kaspersky Labs antivirusdatabase. I dag er denne databasen en av de mest omfattende og fullstendige samlingene innen nettsikkerhet og beskytter systemer mot mer enn 100 millioner skadelige programmer.

I 1990 begynte Eugene å samle en gruppe av likesinnede, entusiastiske forskere for å lage programmet AVP Toolkit Pro, som i 1994 ble anerkjent av universitetet i Hamburg som den mest effektive antivirusprogramvaren i verden.

Eugene og hans kolleger besluttet deretter å etablere sitt eget, uavhengige selskap. I 1997 ble Kaspersky Lab grunnlagt, med Eugene som leder for selskapets antivirusforskning. I 2007 ble han utnevnt til Kaspersky Labs administrerende direktør.

I dag er Kaspersky Lab verdens største privateide leverandør av endepunktbeskyttelse og opererer i nesten 200 land og territorier. The company employs almost 3,300 professionals and IT security specialists in dedicated regional offices across 32 countries and its cybersecurity technologies protect over 400 million users worldwide.

Eugene har fått en rekke internasjonale priser for sine teknologiske, vitenskapelige og gründermessige prestasjoner. Han ble kåret til verdens mektigste sikkerhetsleder av SYS-CON Media i 2011, tildelt et æresdoktorat i forskning av Plymouth University i 2012 og utnevnt til en av Foreign Policy Magazines 2012 Top Global Thinkers for sitt bidrag til bevissthet om IT-sikkerhet på en global skala.

Andre medlemmer av dette teamet